Arkivsida

Andersson Motor Sport Ginetta GT5 Challenge Kinnekulle Ring

Andreas Andersson. Foto: Racefoto
Första tävlingen i Ginetta GT5 Challenge för oss i Andersson Motorsport blev tyvärr inte på Mantorp Park med övriga serien på grund av transport problem utan på Kinnekulle ring med deltävling 3-4.

Fredag morgon närmare bestämt klockan fem bar det av mot Kinnekulle ring och efter sex timmars körning var vi framme en timme innan första träningen på Fredagen, men eftersom det var väldigt mörka moln runt banan så valde jag att hoppa över det första passet vilket visade sig vara helt rätt då det började regna kraftigt. Andra passet var sent på eftermiddagen och banan verkade ha fått ett torrt spår så jag gick för torrdäcken…. FEL!! Det började regna lite smått precis när vi rullade ut och ett problem som har jagat oss hela försäsongen uppenbarade sig igen… höger bakhjul spinner ut ur samtliga högerkurvor, vi har provat en uppsjö av olika åtgärder men det visade sig vara slutväxlen torts allt så nu gällde det att försöka plocka så många poäng som möjligt bara.

Lördagens träning gick mest ut på att försöka få mer grepp bak men utan större framgång. Kvalet på eftermiddagen blev även premiär för de helt nya regn däcken, banan var blöt men det var uppehåll när vi rullade ut, nya däck tar ett par varv innan de är uppe i ”speed” men en rejäl åskskur som började redan på fjärde varvet gjorde att man i princip inte hade nått grepp och problemet med slutväxlen blev större och större ju mer vatten det kom. Tolfte placering av arton bilar är inget vi är nöjda med men nu fanns det inte mycket att göra åt detta.

Söndag och SOL!! Och blåst mycket blåst, det var vädret under hela dagen. Efter en väldigt bra start med ett antal omkörningar på första varvet var jag upp på en sjunde plats totalt och en femte i G20 cup, problemet med slutväxlen blev väldigt frustrerande då jag hade bra fart in och inne i kurvorna men oj vad jag tappade i utgången i varenda höger… tillslut efter 14 varv blev det en åttonde plats totalt och en femte i G20 Cup, helt okej under omständigheterna och vi visade att farten finns där!

Andra heatet blev lite dramatiskt i starten där vi fick starta tolva igen, då en bil längre fram fick problem och höll yttersidan av banan precis samma spår där jag låg för omkörning! Svettigt värre där i några sekunder men ingen närkontakt men jag tappade mycket viktiga placeringar som jag aldrig lyckades ta tillbaka. Elfte plats totalt och sjua i G20 Cup… hm ja vi vet anledningen vid det här laget. Vi blickar fram mot nästa tävling som går på Falkenbergs Motorbana den 26-27 Juni! Då står vi på startgriden med en ny renoverad slutväxel må ni tro…

Tack till alla inblandade och ett speciellt tack till vår sponsor Audi Malmö!

Hälsningar Andreas!
AnderssonMotorSport

Arkiv 2015