Arkivsida

Marcus Jönsson!

Marcus Jönsson. Foto: Gert-Arne Jönsson

Nu är race helgen på Cirkuit Barcelona Catalonia avklarad, det har varit en rolig upplevelse, de svenska killarna som rattade bil 11 gjorde så bra dom kunde med de förutsättningarna som fanns.

Marcus körde två tester på vardera en halv timme i ny bil och en enorm bananläggning under fredagen
Henning Enqvist från Stockholm som hoppade in för att dela bil med Marcus körde även test under torsdagen.
Under kvalet på lördagsförmiddagen hade dom jämna och lika tider, så dom var laddade inför eftermiddagens race 1

Marcus skulle göra starten från ruta 17 för att efter halva loppet byta med Henning. I första högersvängen efter start körde tre bilar ihop framför Marcus ,men han bemästra den situationen bra och kunde jaga vidare. Efter 33 min körning i ett rasande tempo gick Marcus i depå för att byta med Henning.
Race 2 som kördes på söndagsförmiddagen där Henning skulle göra starten, började närma sig och efter lite justeringar på bilen av de engelska mekanikerna så var grabbarna laddade igen.

Vi startade från 14:e ruta denna gång och Henning kom med i den rullande starten snyggt in i första högern, efter 20 minuters körning började Marcus göra sig redo för ett snabbt förarbyte, men då hände det som inte fick hända, Henning snurrade av och blev stående avåkningszonen och fick bryta loppet, så för Marcus del blev det inte någon körning i race 2

I race 3 startade Marcus från sista startruta pga att Henning bröt race 2, han gjorde en bra start och jagade efter Europaeliten och gav några stycken en match. Han gjorde några snygga omkörningar, men tyckte att motorn inte svara och började kännas något slö.
Det skulle visa sig efter förarbytet då Henning skulle fullfölja det som Marcus byggt upp under första stinten, motorn började ryka mer och mer oljerök vilket gjorde att han fick göra två depå besök som satte sina spår i slutresultatet.
Vi slutade på en 6:e plats i SR3-cupen

Vi är glada att ha fått vara med och känna på Europaförarna och få åka på en äkta F1 bana. Tack alla som stöttat och gjort detta möjligt för oss.
Mvh
MJRacing

Arkiv 2015