HMS News

Ordförande har ordet.

Ordförande. Foto: Jamina Loxly

Vill börja med att tacka alla er som var med på årsmötet i helgen och det stora förtroendet som jag fick genom att bli vald som ordförande för Hyllinge motorsällskap.Ett speciellt tack till min företrädare Tyrone Haraldsson som gjort ett otroligt fint och viktigt jobb för klubben i många år och som jag har haft och kommer att ha en fortsatt fin dialog med.

För er som inte känner mig så heter jag Anders Bohman är 52 år och kommer från Ängelholm.

Jag är gift med Kristina och tillsammans har vi två döttrar 27 och 24 år.

Jag arbetar som affärsområdeschef på ett förtag som heter Unisport (f.d. Rantzows sport) sen många år tillbaka

Hyllinge MS har alltid funnits i mitt liv och motorsportsintresset har jag ärvt av min pappa Arne Bohman som var banchef och väldigt aktiv i klubben redan då jag föddes 1969.

Vid mina första besök på Ring Knutstorp så var det barnvagn som gällde och sen dess så har klubben och Ring Knutstorp varit en naturlig del i mitt liv.

Det känns otroligt stort och inspirerande men också lite pirrigt och svindlande att jag nu fått förtroendet att leda klubben efter så otroligt duktiga och kompetenta ledare/medlemmar.

Under min uppväxt så har det funnits många personer i klubben som gjort stort avtryck, kan inte nämna alla men det finns några namn som dyker upp direkt.

Allan Persson, Valter Nilsson, Lars Svensson, Axel Hellstrand, Kaj Bornebusch, Alf Nordin, Bruno Friberg , Olle Grahn, Lasse Larsson, Kjell Strandberg med flera.

Under väldigt många år var det posteringsarbete som gällde och det har blivit många härliga stunder med flaggan i handen på lite olika banor, men så klart mest på Knutstorp.

Oftast blev det på Adam-Bertil(postering 2) i slutet på startrakan där pappa under en lång period var posteringschef som jag höll till.

Minns bland annat när det kördes en EM serie i Formel 3 där jag fick uppgiften att ta hand om blåflaggan i en skylift ut över banan i första kurvan.

Ett annat starkt minne är när vi körde EM i Rallycross och jag som liten grabb fick stå och stoppa heatet efter målgång, nersmutsad och stolt över att fått vara så nära stora stjärnor som Martin Schanke, Per Eklund, Olle Arnesson med flera.

Ett annat minne är de månadsmöten som man fick följa med på och även arbetsdagar/kvällar och inte minst när man fick sitta i pappas knä och ”köra ”bil på banan.

Efter några år där jag var med och ”meckade” i formel 3 och efter det bildade familj, så kändes det riktigt kul att komma tillbaka och flagga och träffa alla vänner i klubben igen.

På senare tid så har jag fått chansen att jobba i Race-Control under våra tävlingar och det tycker jag är riktigt kul och man är verkligen delaktig i tävlingen.

Många riktigt fina vänner/kompisar har man också träffat via klubben och motorsporten, ingen nämnd och ingen glömd.

Extra kul är att många av det äldre gardet med bland annat min pappa fortfarande är aktiva och en viktig del i klubben och det jobb vi gör.

Nu får det räcka med tillbakablickar och historia för denna gång.

Nu till vad jag vill framåt:

Jag vill vara en tillgänglig ledare som gärna tar feedback både positiv och negativ så att vi kan fortsätta att utvecklas som klubb.

Vårt styrelsearbete ska genomsyras av engagemang och arbetsglädje.

Jag vill också se till att fler människor blir delaktiga och får chansen att utvecklas i den fina gemenskapen som vi har i klubben.

En av de viktigaste uppgifterna är att se till att yngre killar och tjejer kommer in i vår gemenskap och får chans att utvecklas.

I vår klubb är alla lika viktiga och alla behövs.

De ledord som jag vill att vi jobbar efter är:

Glädje

Gemenskap

Utveckling

Hoppas att vi snart är igenom pandemin, så att vi kan ses och umgås igen på ett mer normalt sätt.

Varma Hälsningar

Anders Bohman

Arkiv 2021