HMS News

Premiärtävling 2021

Då har vi genomförde vår premiärtävling för 2021 med klasserna Porsche Carrera Cup , Porsche Sprint Challenge och Ginetta Ring Knutstorp.

Denna helg var lite speciell då det under delar av dagarna var en Porsche Trackday insprängd i tidsschemat, vilket resulterade i lite längre pauser för många av oss. Välbehövlig paus med lunch eller kaffe och bulle för att få upp värmen och torka lite för de som jobbade ute, men också lite svårt att ” tagga” till när det var dags för kval och tävling igen tycker jag.

Helgen blev till slut väldigt lyckad med superfina insatser från alla inblandade och trots att det var premiär så visade vi än en gång att vi är en riktigt duktig racingarrangör. Snabbt agerat vid de incidenter vi hade och det visar på att vi jobbar ihop och som ett team där många rutinerade tar hjälp av nya medlemmar/funktionärer och lär upp dem.

Det var också premiär att jobba med Ring Knutstorps nya fina Pixelsystem som de investerat i till denna säsongen. Ett riktigt bra system som vi tränat en hel del i inför premiären, men ändå blir det vissa funderingar när det blir ”skarpt” läge. Jag skyller det på premiärnerver och ringrost, men helt klart så kommer vi att ha en otrolig nytta av systemet i framtiden.

Vill rikta ett stort tack till flaggfunktionärer, sekretariat, bärgning , räddning, tävlingsledning, tekniker, ambulans , vakter och alla övriga som gjorde ett riktigt bra jobb.

En funktion som är väldigt viktig vid en sån här tävling är att frukost, lunch och fika fungerar och det var som vanligt topp betyg på hela ”matgänget” med Gunilla, Jenny och Marita i spetsen.

Och som alla vet tillsammans är vi starka och alla är väldigt viktiga i en sån här organisation, vilket är en förutsättning för ett lyckat arrangemang.

Nu laddar vi för nästa uppdrag och då är det Ljungbyheds motorbana som gäller och STCC premiär den 4-5 Juni.

Jag ser framemot det och hoppas att se er alla där.

Anders Bohman


Arkiv 2021