Arkivsida

CrossKart SM

Matilda Adolfsson. Foto: Jörgen Olsson
Helgen den 5-6 September kommer Hyllinge MS att för första gången arrangera en SM-deltävling i CrossKart.

OBSERVERA
Tävlingen genomförs publikfritt!

Tävlingen genomförs på den nyrenoverade Välabanan i Helsingborg. Intresset för Crosskart ökar stadigt och vi siktar på 80-120 deltagande fordon i klasserna 85cc,125cc,250 cc ,650cc och Xtreme.
Dessutom körs det Mini och 40+ som är uppvisningsklasser. Tävlingsformen är ganska lik Rallycross och körs i snabba intensiva heat. Lördagen inleds med test följt av Q1 och Q2 , på söndagen körs Q3 och Finaler.

En av deltagarna i klassen Xtreme är Hyllinge MS Matilda Adolfsson som ser framemot en tävlingshelghelg på hemmaplan.

Vem är Matilda?
En 24-årig tjej som är utbildad till maskiningenjör som har ett brinnande intresse för motorsport och träning. Oftast glad och positiv och går alltid in till 100% när det är tävling.

Berätta om din crosskart?
Jag kör en crosskart extreme 750cc av fabrikat Yacar som är modifierad av Mikael Stark.

Hur ser oftast en tävlingshelg ut?
En tävlingshelg börjar på torsdagen med lastning och på fredag eftermiddag brukar vi ge oss av. På lördagen kör vi en träning och två kvalheat och på söndagen är det sista kvalheatet samt finaler (om man samlat ihop tillräckligt mycket poäng).

Planer o mål för framtiden? Min plan för framtiden är att fortsätta i extreme klassen, utvecklas för att etablera mig i toppen.

Dina tankar inför SM på hemmaplan?
Det är jätteroligt att vi har fått till en tävling i Skåne. Ska bli spännande att tävla på hemmaplan och hoppas på en bra och rolig tävling.

Vi från klubben önskar Matilda stort lycka till med tävlingen och hennes framtidsplaner.

Vi söker fortfarande lite banfunktionärer /flaggpostering så vill du hjälpa till och se tävlingen från bästa plats så hör av dig till Kent Bengtsson 0709-806355 alt :banfunk@hyllingems.se.

Anders Bohman

Arkiv 2020