Arkivsida

Ljungbyhed Festival 2020

V8. Foto: Jörgen Olsson
I helgen som var ( 7-8/8) genomfördes Ljungbyhed Festival på Ljungbyheds motorbana och Hyllinge MS var arrangör.

Som vi alla känner till så är detta ett annorlunda år på många olika sätt och det innebär i vissa fall snabba puckar. Vi fick en ganska sen förfrågan om HMS kunde vara arrangör av Micke Bern som driver motorbanan i Ljungbyhed och efter några möten ett antal e-mail och telefonsamtal så blev det så.
Tyrone jobbade på och satte upp en tävlingsorganisation, där det under resans gång blev någon förändring.

Micke hade från början planer på några fler klasser och ett annat upplägg men det slutade med att vi körde Radical, V8 Thundercars och Formel Vee . Flest deltagare fanns i klasserna Radical och Formel Vee med ca 15 bilar i varje klass.
Radical körde hela 4 st tävlingar , V8 körde 3 tävlingar och Formel Vee körde 2 tävlingar under fredag och lördagen.

Vi blev mottagna med öppna armar denna otroligt varma augusti helg och för en del av oss var det säsongspremiär, även om det hunnit bli augusti. Känns riktigt kul att vara igång med tävlingar igen och glädjen bland både förare, mekaniker och funktionärerna gick inte att ta fel på.

För min egen del blev det Race-Control på en för mig ny bana och ett nytt flagg/Kamera system.
Det var också första gången utan fysiska posteringar längst hela banan vilket för med sig vissa utmaningar.

Med tanke på den korta tiden för förberedelser så blev det en klart godkänd tävling, tack vare gott samarbete och där alla gjorde sitt yttersta. Stort tack till alla inblandade för ert engagemang och professionella arbete . Nu laddar vi om för nästa Hyllinge MS arrangemang som är Crosskart på Välabanan i Helsingborg den 5-6 september.

Anders Bohman

Arkiv 2020