Arkivsida

Racereport SM deltävling 3, Bollnäs

Foto: Lånad bild från Matildas Fb
Deltävling nummer 3 gick i stapel i ett regnet och geggigt Bollnäs 4-5/8.

Träningen på lördagen skulle börjat 8.30 men fick tyvärr på grund av för mycket vatten på banan skjutas upp till 11.00. Regnet hade avtagit och funktionärerna gjorde ett fantastiskt jobb för att vi skulle kunna köra.

Min träning blev tyvärr bara ett halvt varv då jag lugnt och försiktigt skulle rulla genom ett knixigt parti (pga halkan), men jag fick gashäng och hamnade i sandfållan. Mina mekaniker gjorde allt för att få rätt på det till första kvalet men tyvärr hann vi inte. Till andra kvalet var allting rätt och banan hade mer och mer börjat torka upp. En femte plats i mitt heat blev det, placeringsmässigt inget vidare men jag kände att flytet i körningen blev bättre för varje varv.

Tävlingsledningen beslutade att vi skulle köra tredje kvalet på lördagen när det ändå var fint väder. Och här blev det en fjärde plats.

Söndag, totalt sett efter kvalet var jag sista föraren in i B-finalen och startade i bakersta raden. Regnet slog i backen och allt kunde hända med dessa förutsättningarna. Jag fick en bra start trots halkan, min kart gav tyvärr upp när jag var inne på tredje av fem varv. Trots detta så blev det en tredje plats i B-finalen, jag kom alltså längst av dem som inte gick i mål.

Min helg började struligt och slutade med lite flyt, totalt sett blev jag 10:a av 17 förare. Placeringen gav mig bra poäng och jag ligger nu på en 14:de plats i SM-tabellen med två tävlingar kvar.

Med vänlig hälsning,
Matilda Adolfsson

Arkiv 2018