Arkivsida

RallyX Lites Knutstorp: Bryntesson och Brink i titelduell

Bryntesson och Brink.
Det är dags för slutspurt i RallyX Nordic. 23-24 september avgörs årets näst sista deltävling på Ring Knutstorp i Skåne. I talangklassen RallyX Lites är det en tvekamp i toppen. Thomas Bryntesson leder, men han jagas av regerande mästaren Tobias Brink.

Det skiljer 21 poäng mellan den unge värmlänningen, som tävlar på norsk licens, och skåningen Brink inför mötet på Ring Knutstorp. Bryntesson är välmedveten om att det är en tuff konkurrent han måste hålla bakom sig.

– Tobias är väldigt duktig på att ställa in bilen och att använda sin stora erfarenhet från racingen. Men till min fördel så tycker jag att min jämnhet talar. För även en dålig dag så brukar jag kunna ta många poäng. Jag tror också att jag åker lite jämnare varvtider vilket brukar löna sig i längden, säger Bryntesson inför slaget om Skåne.

Tobias Brink, som måste ta in poäng på Bryntesson, ser dock ljust på sina chanser inför fortsättningen av säsongen, men medger att Bryntesson är en enormt svår motståndare.

– Vi har erfarenheten av att vinna mästerskap, men Thomas är en startsnabb rackare och marginalerna är små. I och med att han är så snabb i starten så får han oftast en lite bättre resa genom heaten och slipper bli utmanad, säger en laddad Brink inför tävlingen på hemmaplan.

Det är upplagt för en rafflande duell och både Bryntesson och Brink ser sig själva stå överst på prispallen både på lördag och vid säsongens slut.

– Jag vinner på min jämnhet, säger Bryntesson.

– Vi har viljan att vinna titeln efter all motvind denna säsong, kontrar Brink.

Thomas Bryntesson
Ålder: 20 år
Bor: Töcksfors
Klubb: NMK Trögstad
Team: JC Raceteknik/TBRX
Tävlingsbil: Supercar Lites
Segrar 2016: RallyX On Ice Trysil/Åre, RX Lites Cup Hockenheim/Mettet/Hell/, RallyX Skövde/Arvika/Solvalla

– – – –

Tobias Brink
Ålder: 27 år
Bor: Eslöv
Klubb: KAK
Team: Brink Motorsport
Tävlingsbil: Supercar Lites
Segrar 2016: RallyX Strängnäs

Arkiv 2016