Arkivsida

Het Hedström satsar på seger i RallyX Nordic på Knutstorp

STCC/RallyX Solvalla, Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Peter Hedström. Foto: Daniel Ahlgren
Med två tävlingar kvar av säsongen börjar det dra ihop sig i kampen om medaljerna i RallyX Nordic. Bakom serieledaren Kevin Eriksson och tvåan Lukas Walfridsson är det en intressant fight om bronsmedaljen.

Alexander Hvaal, Mats Öhman, Frode Holte och Morten Bermingrud är alla inblandade i striden.

14 poäng skiljer bronskandidaterna åt och det är norrmannen Hvaal som har bäst utgångsläge med tre pallplatser under de senaste tävlingarna. Även Frode Holte är stekhet inför tävlingen på Knutstorp.

– Det börjar gå riktigt bra igen efter den jobbiga starten. Nu är vi på gång på allvar och ser extra mycket fram emot finalen i Norge, säger Holte inför avslutningen.

Bakom fighten om medaljerna är det en värmlänning som kommer med vässad form till Skåne. Peter Hedström tog hem segern senast på Solvalla och kommer till Ring Knutstorp med segern i sikte.

– Jag åker inte hela vägen ner till Skåne för att bli tvåa. Jag dominerade även i Arvika så länge grejerna höll så formen i RallyX är god. Eftersom jag inte har några mästerskapspoäng att köra om så jag kan bara gå för seger, konstaterar Hedström.

I kontrast till Hedströms segerjakt så är serieledaren Kevin Eriksson mer aktsam inför Ring Knutstorp. Eriksson har 15 poäng ner till serietvåan Lukas Walfridson och har god chans att försvara sin mästerskapstitel från 2015

– Jag kommer till Knutstorp för att bevaka serieledningen. Det gäller att vårda luckan och inte tappa några poäng i onödan. Men det är klart att en pallplats skulle sitta fint, säger Eriksson som i helgen körde VM-deltävlingen i Barcelona.

Arkiv 2016