HMS News

Claes G Elofsson har tilldelats Sveriges Motorfederations Kungliga medalj

Claes Elofsson. Foto: Jamina Loxly

Kungliga medaljkommitteen har beslutat att tilldela Claes G Elofsson Sveriges Motorfederations Kungliga medalj.

Enligt statuterna för Kungligmedalj ska Sveriges Motorfederations Kungliga medalj är instiftad för att utdelas till person som under en lång följd av år nedlagt ett hängivet, förtjänstfullt och framgångsrikt arbete för motorsportens främjande av våra sporter och därmed gjort sig förtjänt av federationens synnerliga stora tacksamhet och erkänsla.

– Alla som känner Claes vet att hans arbete inom bilsporten stämmer väl överens med syftet för den Kungliga medaljen. Claes har verkligen under många många år lagt själ och hjärta i bilsporten, både som utövare, ledare och internationell representant, så jag vill önska Claes ett stort grattis till utmärkelsen, säger Roger Engström, Svensk Bilsports ordförande.

Claes G Elofsson började köra rally och bilorientering redan 1969. Han är medlem i Hyllinge MS sedan 1981 och har innehaft många betydande poster inom klubben. Han har bland annat varit ledamot i Södra Bilsportförbundet i mer än 30 år varav nästan 15 år som ordförande, samt ledamot av Racingutskottet sedan 1994 och dess ordförande i snart 20 år och har flera internationella uppdrag inom det internationella Bilsportförbundet, FIA. 

–  Ojoj, det är svårt att ta in samtidigt som det gläder mig oerhört mycket. Jag känner en stor och ödmjuk tacksamhet för denna fina utmärkelse, en tacksamhet som jag vill rikta till alla mina fina vänner och kollegor genom åren. Det är med varm och innerlig glädje jag mottager utmärkelsen, säger Claes G Elofsson.

Arkiv 2022