HMS News

Träningsdagar med tävlingsbil

Träning. Foto: Micke Dreyer

För första gången denna säsong så ska Hyllinge MS arrangera en träningsdag på Ring Knutstorp. Denna gång är det skärtorsdagen 14 april.

Nedan finner ni information om vad som krävs för att få köra på våra träningsdagar med bil. Ni hittar också priserna vid vårt träningstillfälle. Varmt välkomna till dagar med nyttig träning, kul racingstämmning och snack.

Det är endast tillåtet att träna med tävlingsbil/formelbil med tekniskt reglemente från Roadsport och uppåt, bilen skall inneha vagnbok.

Föraren skall ha SBF Licens för Racing/Formel, klädsel enligt reglemente (TR)

  1. Har man både Licens och Medlemskap i Hyllinge MS kostar det 800:-  per dag
  2. Har man Medlemskap i Hyllinge MS och Licens i annan klubb kostar det 1200:-  per dag
  3. Har man både Licens och Medlemskap i annan klubb kostar det 1600:-  per dag

Max ljud är 95 dbA vid förbifart mäts enligt reglementetPå grund av de krav som åligger banägaren kommer inga undantag att göras från denna regel. Över 95dbA ger omedelbart teknisk flagg.

Dock blir det en nyhet och det är att vi vill ha in anmälan från dig som vill köra så vi vet i förväg hur många bilar som kommer. Anmälan görs till banracing@hyllingems.se Betalning görs på plats som vanligt. Gärna med Swish eller kontant. Vi kommer att köra 3 grupper under dagen, Formelbilar, standardbilar med slicks och standardbilar med R-däck detta för att minska hasighetsskillnaderna mellan de olika däcktyperna. Vi kommer att ha anmälan i röda stugan innan grinden där ni kör in till banan.

Då det är första träningstillfället vill jag be er att visa hänsyn till varandra och hålla koll i backspegeln, det är upphinnande bil som ska säkerställa att omkörning kan ske på ett säkert sätt.

Välkomna

Hyllinge Motorsällskap/Tyrone Haraldsson

Arkiv 2022