HMS News

Ronny och Simon växlar upp – kör tre tävlingar med V8TC

Far och son Olsson, Foto: V8 Thunder Cars

Far och son Olsson, Ronny och Simon, är klara för tre tävlingar i årets V8 Thunder Cars-mästerskap. Senast Ronny och Simon stod på startlinjen i V8 Thunder Cars var i fjolårets final där Simon körde till sig två mycket fina åttondeplatser i ett väldigt starkt startfält. I år växlar paret upp och kör fler tävlingar i V8 Thunder Cars.

– Det gick bra utifrån våra förutsättningar, säger Simon om finalen. Vi vill gärna försöka etablera oss i serien och på sikt vara med och fajtas i toppen. Vi kör tre tävlingar med V8 Thunder Cars i år och så får vi se vad det leder till.

Racing Foto: V8 Thunder Cars

Simon före pappa Ronny på fjolårsfinalen på Ring Knutstorp. Båda visade att de hör hemma på riksmästerskapsnivå.

Det var inte bara Simon som gjorde en bra insats i finalen. Pappa Ronny, 61 år fyllda, visade också att han vet hur man ska ratta en racerbil. Han blev elva i båda heaten men han är förstås inte helt nöjd med att ha blivit frånåkt av Simon.

– Jag viker inte ned mig, jag ska försöka hänga på honom i år, säger Ronny. Gubben ska försöka hänga med så länge det går.

Helsingborgsduon har kört ihop i tävlingssammanhang sedan 2013 men motorintresset har funnits länge i familjen.

– Farsan har alltid gillat bilar och motorcyklar, säger Simon. Vi bodde bara någon kilometer från Ring Knutstorp och åkte alltid ut och tittade när det kördes. Själv satt jag på tanken framför farsan på motorcykeln från det att jag var liten – jag har bensinen i blodet.

Ronny och Simon körde BMW i SPVM och SSK fram till 2018 då Simon skaffade en V8 Thunder Cars-bil, en Ford Mustang. Därefter var det dags för pappa Ronny att växla över till en Chevrolet Camaro. De har gjort något enstaka inhopp i V8 Thunder Cars tidigare men nu är siktet alltså inställt på att ta klivet in i klassen på riktigt.

– Vi jobbar för att köra full serie. Det gäller att få ihop sponsorer, det underlättar. Och det är ett härligt gäng att köra med, lägger Ronny till.

– Vi har roligt och vi är motiverade, fortsätter Simon. Vi ska försöka hitta mekaniker som kan hjälpa oss så att vi slipper dra i allt själva.

Ronny och Simon kommer att köra premiären på Anderstorp, den 13-14 maj, Västkustloppet i Falkenberg den 8-9 juli och Ring Knutstorp den 22-23 juli.

– Vi ska försöka få till det den här säsongen, säger Simon. Jag vill ju alltid vinna, jag siktar högt men är samtidigt realist. Jag har en liten bit kvar men det är fullt möjligt att ta sig upp i toppen.

Ambitionsnivån är det inget fel på i Ronny och Simons lilla Team 4 Food – 2022 är året då de tar nästa steg i utvecklingen.

V8 Thunder Cars

Arkiv 2022