HMS News

NXT Gen Cup elinformation/utbildning.

Utbildning NXT Gen Cup Foto: Martin Fredriksson

Startskott med utbildning inför den nya eran som kommer i bilsporten.

Vare sig man gillar det eller inte så kommer det till oss med elbilar och då har vi stort behov av att utbilda oss samt bli av med så mycket frågeteckan som det bara går innan säsongen startar.

Vi i Hyllinge MS ligger som vanligt långt framme och även här vill vi försöka komma igång så tidigt som möjligt.

Därför har vi haft kontakt med Fredrik Lestrup på NXT Gen Cup (Lestrup Racing team) och dom var väldigt på hugget med att hålla i utbildning för funktionärer osv..

Fredrik och Dave som är deras utbildade FIA delegat inom elsäkerhet var på Knutstorp för testkörning, så då passade vi på att hålla utbildning samtidigt.

Dave gick igenom lite teori och svarade på frågor innan vi begav oss ut för att gå igenom bilen lite mer praktiskt.

Där ute blev det betydligt mer på riktigt och frågorna haglade runt Fredrik , Dave och Daniel Rahm (technical manager) som också hjälpte till ute vid bilen.

Nu blev de flesta ? till ! istället och jag tror att alla gick ifrån kvällen med ett positivt tänkande och kände att det inte är så farligt som man kanske trodde innan.

Vi var 25 st inbjudna specifikt inriktat på Rescue, Sjukvård, Bärgning, Teknik samt lite andra som kommer att befinna sig nära bilarna till denna kvällen inkl Söderåsens räddningstjänst som också visade intresse för elbilar.

Det kommer att komma fler utbildningstillfällen alt. digitala utbildningar till alla andra som inte var med denna kväll.

Utbildningarna kommer att vara anpassade lite till vad man ska jobba med under tävlingarna, så var inte oroliga om ni missat något för då kommer det på morgonmöten inför tävlingarna. Även STCC bilarna är uppbyggda på samma sätt så infon här gäller de bilarna lika mycket.

Stort tack till NXT Gen Cup genom Fredrik,Dave o Daniel som gjorde så att vi blev lite klokare igen!

Martin Fredriksson

Arkiv 2023