HMS News

VÄLKOMMEN TILL NORDENS STÖRSTA OCH KANSKE BÄSTA

SPORTVAGNSEVENEMANG 30 JUNI – 2 JULI PÅ RING KNUTSTORP

En upplevelse på banan och i depån
Kom och upplev en fullspäckad helg med tät och spännande racing på en av Sveriges trevligaste banor. Runt 250 tävlande kämpar om placeringar i 13 olika heat mellan klockan nio till fem. Här finns allt från klassiska förkrigsbilar till toppmoderna racersportsvagnar till klassiska formelbilar och touring cars. Depån är öppen för alla så du kan på nära håll kolla bilarna och prata med förarna. Att strosa runt bland dessa bilar är en upplevelse bara det, ett bil-museum i det fria!

Tar du din egen sportbil till Ring Knutstorp så kan du parkera gratis i övre depån.

Idel lovord
I år 2023, arrangerar MSCC Svenskt Sportvagnsmeeting för 49:e gången, ett evenemang som blivit alltmer uppskattat över åren. Se vad pressen säger: ”Sverige blir inte större än så här. Racingfesten på Ring Knutstorp står i en klass för sig”, är rubriken i tidningen Vintage. Micke Bern, som numera arrangerar STCC lovordar SSM i Helsingborgs Dagblad: ”Sportvagnsmeeting är ett av de trevligaste motorsport-evenemangen på den svenska kartan.”

Sportvagnsmeeting med guldkant
Kanske vill du känna dig extra lyxig, köp biljetter till vår VIP lounge. Du servereras en härlig lunchbuffé och har tillgång till förfriskningar hela dagen. Racen kan du följa från loungens åskådardäck. Köp VIPbiljetter via www.tickster.com.

Ge dig själv en adrenalinkick
Under lunchuppehållet på lördag och söndag kan du uppleva hur det är att åka tävlingsbil. En rutinerad förare kör dig runt banan, pris 200 kr. Biljett köper du i sekretariatet vid tävlingsledartornet i nedre depån.

Sportvagnsrally på lördagen
I anslutning till tävlingarna arrangerar vi lördagen den 1 juli ett Sportvagnsrally. Rallyt startar från Förenade Bil i Lund. Med hjälp av en ”road book” tar sig sedan rallybilarna på slingriga och sommarvackra vägar till Ring Knutstorp i sin egen takt. Kluriga uppgifter och luriga frågor bestämmer placeringen i det lättsamma rallyt. Väl framme på Knutstorp där tävlingarna pågår för fullt, parkerar rally-deltagarna på första parkett inne i depån. Har du sportbil rekommenderar vi dig varmt att gå in på www.sportvagnsmeeting.se och anmäla dig.

Öppettider och entrépriser
Fredag 9.00 – 17.00 träning/tidskval, Fri entré
Lördag 9.00 – 17.00 tidskval/tävling, 250 kr
Söndag 9.00 – 17.00 tävling, 250 kr

Barn under 15 år har fri entré i vuxens sällskap. Grindarna öppnar 8.30. Förköp biljetter på www.tickster.com

Besök gärna www.sportvagnsmeeting.se för mer information.

VÄLKOMMEN!

Arkiv 2023