HMS News

Man måste vara tokig

Tyrone. Foto: Jörgen Olsson

Att man frivilligt drar på strumpor, långkalsonger och långärmad tröja. Sen ovanpå det drar man på sig en tjock overall, hjälm och handskar och sen sätter man sig i en bil utan AC och dålig ventilation och kör på bana i 70 minuter i strålande solsken med 25grader i utetemp och kanske 50 grader i bilen,

Varför utsätter man sig för detta?

Jo för att det är så j**la roligt. Detta var precis det vi gjorde söndagen den 11/6 på Falkenberg när vi körde deltävling två i Nordic Endurance Vilka var det som gjorde detta då, det var Team GAPET med förarna Tyrone, Gunilla och Karlo. För att fixa detta behövs några personer till som sköter marktjänsten med tankning och koll på våra körtider och inte att förglömma fika o mat under racedagen.

Som vår tradition bjuder så åkte vi till Falkenberg lördag em, besikta bilen och sen börja förbereda kvällens middag som de senaste åren alltid har bestått av kokt potatis, varmrökt lax och Gunillas speciella sås. Som dessert på detta Maritas rabarberpaj, vaniljsås och glass.

Vår målsättning är att bilen ska rulla 6 timmar och ta målflagg vilket vi lyckats med i båda racen vi kört denna säsong. Vi slutade på 3:e plats i vår klass på Falkenberg och i vårt första race som var på vår hemmabana Ring Knutstorp slutade vi på 2:a plats i vår klass.

Nu får vi lite semester innan det är dags för seriens 3:e race på Anderstorp 5/8. Plus att bilen behöver lite omvårdnad innan dess.

Varma sommar hälsningar från Team GAPET

Arkiv 2023