HMS News

Webbmaster har ordet

En förmån som webbmaster har, är att själv kunna skriva saker så här, egentligen utan att be någon annan om lov…det är ganska fräckt…hi.
I början var innehållet på webbsajten ganska tunt, det flesta bidrag publicerades lite överallt för att det inte skulle se så tomt ut. Innehållet är numera omfattande med mer än 1300 bilder, 500 artiklar, 250 nyheter, 440 datum i kalendern/arkivet och 130 heatresultat. Flödet av material är också klart bättre och mer regelbundet. Jag har därför städat upp lite. I fortsättningen kommer saker och ting att publiceras på rätt ställe i webbsajten.

Så här hittar man

Låt mig få förklara hur webbsajten är organiserad, så kommer du att hitta lite lättare.

Överst hittar du huvudmenyn med rubrikerna ’Publik’, ’Press’, ’Förare/Team’ och ’Klubb Info’. Genom att klicka på en av dessa rubriker visas lite olika innehåll. Varje rubrik har egna artiklar, nyheter, en kalender och ett arkiv. De senaste nyheterna visas i högermenyn. Artiklar med ’fast’ information (sådana sidor som sällan ändras, tex vägbeskrivningen till Ring Knutstorp) visas i vänstermenyn. Underst i vänstermenyn finns till sist kalendern/arkivet och fotoalbumet.

Det är Kalendern/arkivet som är den viktigaste. Det är webbsajtens största del eftersom det mesta som publiceras är knutet till olika evenemang. I kalendern hittar du information kring planerade evenemang, i arkivet information runt evenemang som har ägt rum. Här finns också alla bilder för respektive evenemang, men behöver alltså inte bläddra runt i fotoalbumet.

Vad betyder de olika rubrikerna i huvudmenyn?

Publik

Här publiceras allt som allmänheten kan vara intresserad av. Det kan vara information om Ring Knutstorp, artiklar, racerapporter, tidsschema, resultat, nyheter om klubbens förare och team samt våra evenemang.

Press

Här publiceras allt sådant som press och media kan tänkas vara intresserad av.
Det kan vara pressreleaser, racerapporter, resultat, artiklar samt nyheter om klubbens förare och team samt våra evenemang.

Förare/Team

Här publiceras allt runt våra egna tävlingar som deltagande team behöver veta.
Det betyder oftast praktiska saker som tävlingsinbjudningar, tidsschema, tävlings-PM, resultat osv.

Klubb Info

Från början var denna del avsedd för att berätta om klubben och ’värva’ nya medlemmar. Men det har blivit så att vi här publicerar klubbmeddelande till dig och alla andra medlemmar. Det som finns här, borde inte intressera många utöver oss själva. Tex en kallelse till ett klubbmöte.

Som du förstår kommer vissa saker att publiceras på flera ställe, medan andra saker kanske bara förekommer under Klubb Info.

Logga in?

Tanken var att vi skulle ha all information till klubbmedlemmar på insidan av webbsajten. Allmänheten är knappast intresserad av när vi har Gulasch-kväll, eller vilken typ av kläder en ’brandgubbe’ bör vara klädd i. Det finns reserverat plats på webbsajtens insida för klubbens olika ’sektioner’. Då undrar du genast…’vilka sektioner?’. Hyllinge MS har ju inga aktiva undersektioner för ögonblicket. Nope…helt riktigt, därför har det hittills inte funnits någon anledning att starta inloggningen. Det närmaste vi kan komma är möjligtvis Banfunktionärerna och Rescue. Men inte ens dessa har några ’egna’ aktiviteter.

Detta tycker jag är synd. Jag är optimist och är övertygad om att det finns intresse och engagemang bland HMS medlemmar för (tex) en aktiv ’Banracing’-sektion, eller en aktiv ’Roadracing’-sektion. Men det är inte webbmaster’s jobb att dra igång något sådant, det är upp till DIG och alla andra medlemmar.

Klubbens förare

Du som tävlar, har i HMS webbsajt en kanonmöjlighet att göra reklam för dig och ditt team. Detta är helt OK, en gratis medlemsförmån. Betänk att HMS webbsajt har haft
180 000 besökare på 1,5 år, med en ökande trend.

MEN, allt hänger på dig själv. Jag har inte den minsta möjlighet att ens ha koll på vilka medlemmar som har tävlingslicens, jag känner knappt mer än en handfull av er (och de flesta av dessa kör bara brandbil). Ännu mindre kan jag har koll på hur du placerade dig i senaste racet på Kinnekulle eller i Linköping. Säg inte ’- Det är ju bara att titta på tex SLC’s webbsajt’.

Skicka istället racerapporter till mig, gör en presentation av dig och/eller ditt team. Tycker du det är jobbig att skriva, hör av dig så hjälper jag till. Utnyttja denna medlemsförmån. Du kommer att bli förvånad över vilken genomslagskraft internet har.

I arkivet under ’Publik’ hittar du exempel på racerapporter från bla Micke & Calle Gustavsson, Tommy och Jenna Brorsson, JMB racing, ATM Racing, Kjell Strandberg mfl.

OK, tack för att du orkade läsa till slutet på sidan. Och hör av dig med synpunkter på webbsajten, hur ofta du vill.

/ Micke Persson

Epost: webmaster@hyllingems.se

Tel. 0435-20917

(Bild: 1231)