HMS News

Ännu en ung talang i HMS

18-årige Tobias Augustsson är ännu en av HMS duktiga unga förare och han rattar en formelbilTobias började med go-cart när han var 14 år gammal och sedan dess har det flutit på. Förra säsongen tog han steget upp till de ”riktiga” formelbilarna och började köra Formel Ford 1600. Vissa av er kommer kanske ihåg hans silverfärgade formelbil med nummer 65. Under den här vintern har Tobias renoverat den bilen och även trimmat den lätt.

Under den här säsongen har Tobias som mål att kamma hem segern i SSK-serien. På Knutstorp kommer vi få se honom köra klubbracen och den 19 juli kommer årets höjdpunkt för Tobias. Då ska han testa på Formel Ford Zetec på Ring Knutstorp i samband med STCC-deltävlingen.

Nästa år satsar han på att tävla i både SM och NM, men för det krävs fler sponsorer eftersom FF Zetec är mycket dyrare att tävla i än FF 1600. Så sitter det någon därute som är sugen på att stödja en ung talang inom motorsporten är det bara att kontakta Tobias!

FAKTA
Namn: Tobias Augustsson
Född: 30 mars 1985
Klubb: Hyllinge MS (”såklart,” tillägger Tobias)
Kör: Formel Ford 1600 -97 med 115-120 hk
Toppfart: 230 km/h
Studerar: på Motorsportsgymnasiet i Mjölby
Bor: Lägenhet i Mjölby, familjen i Klippan
Familj: Mamma Britta, pappa Bengt och broder Johan
Intressen: motorsport och styrketräning
Förebild: Senna, Bräck m.fl.

(Bild: 1593)