HMS News

Jens Edman till Knutstorp

Tre pole position av fyra möjliga, skåningen Jens Edman är definitivt en av de snabbaste förarna i den danska motsvarigheten till STCC. Nu kommer han ´hem´ till Ring Knutstorp.- Det är inte alltid bra att vara svensk i Danmark.

Jens Edman tycker att de danska domarna varit väl hårda mot honom. Språkproblem var inledningsvis ett annat bekymmer. Men kristianstadföraren längtar inte hem. Stannar gärna kvar i danska DTC även nästa år. Men det är ingen hemlighet att det danska teamet har ögonen på svenska STCC. Jens Edman körde premiären i Falkenberg och överraskade med att vara med och slåss i toppen. Och det kan bli ytterligare STCC-lopp i år.

– Nästa år tror jag definitivt att vi är med i Sverige. Målsättningen är även Europaserien, men det tror jag är lite väl högt ställda förväntningar.

Jens fortsätter:

– Min personliga dröm är att vara kvar hos Peugeot, sen om det blir Danmark, Sverige eller Europa får vi se.

I teamet ingår förutom Jens kändisar som ex McLaren-föraren Jan Magnussen och rullstolsbundne Jason Watt.

– Det har lärt mig mycket och sporrar mig.

Den 19-20 juli kör danska DTC sin femte deltävling på Ring Knutstorp. Samtidigt som STCC avverkas. Men den här gången körs de två mästerskapen som separata heat. Jens Edman ligger just nu sjua i mästerskapet och har en seger som bästa resultat.

– Tekniska problem och bekymmer med domarna. Jag har haft svårt att få se målflaggan.

I förra veckan var det danska Peugeot-teamet och testade på Knutstorp. En bana där Jens Edman inte blir ensam skånsk STCC/DTC förare om en dryg vecka, även för Johan Sturesson, Kristianstad och Carl Rosenblad, Lund handlar det om att komma hem.

/ Sven Berggren

Källa: www.stcc.se

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 997)