HMS News

Skånske Brink favorit i S60

Nu drar det ihop sig till stenhård slutspurt i S60 Challenge. Aldrig tidigare har mästerskapet varit så jämnt och öppet. Inför Kvällspostens Newsrace på Knutstorp till helgen, säsongens näst sista deltävling, aspirerar tio förare om mästartiteln.I toppen är det fortfarande Jimmy Johansson som har övertag, men inför Knutstorp flåsar hemmaföraren Tommy Brink och formstarke Daniel Andersson honom i nacken.

Under pågående säsong fattades ett beslut om att de två finalheat som körs i S60 Challenge på Mantorp den 27-28 september ska ge dubbla poäng. Detta innebär att mästerskapet har blivit osedvanligt öppet och jämnt. Det finns en teoretisk möjlighet att någon av de tio främsta förarna kan vinna mästerskapet.

– Mästerskapet kommer att avgöras på Mantorp. Men det känns skönt att vara med uppe i toppen så här i slutspurten, säger totaltvåan Tommy Brink.

Han ligger 18 poäng efter ledande Jimmy Johansson. Brink är självklart favorit på Newsracet och har fördel av hemmabana inför helgen. Han hoppas kunna befästa sin plats i toppen. Men pressen är stor med massor av supportrar och sponsorer på plats.

Ledande Jimmy Johansson har just nu självförtroendet i topp.

– Min ledning har ingen betydelse mer än psykologisk. Det är riktigt gott att veta att man är i ledning när det drar ihop sig, säger han och fortsätter:

– Så länge jag och bilen håller så kommer vi att vara med och ta poäng.

På tredjeplats i tabellen ligger för närvarande formstarke Daniel Andersson som med sina tre segrar i år är mästerskapets mest segerrika tillsammans med regerande mästaren och totalfemman Daniel Haglöf. Hans senaste facit är två segrar på tre race.

– Jag är inne i ett flyt och trivs som bäst när det börjar släppa. Men allt är öppet och jag ser på de två kvarstående tävlingarna med stor tillförsikt.

Bakom topptrion lurar en rad förare som också gör anspråk på mästartiteln. Mårten Sahlström, som liksom sin teamkompis Daniel Andersson är i mycket god form. Två andraplatser senast på Karlskoga talar sitt tydliga språk.

Målsättningen för den regerande mästaren Daniel Haglöf är också solklar. Inget annat än totalseger gäller för honom.

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2015)