HMS News

Vi fick målpoäng igen!!!

Nu börjar ’Fårrden’ att bli farlig, målgång igen. Dags för övriga team i ERF-serien att se upp. Här kommer de Goa Gubbarnas egna racerapport från racet på Ring Knutstorp.
Först ett tack till alla andra team, det var inte lika mycket Wild West denna gång, Tidigare år har det varit ren körning i racen och vi var lite förskräckta efter Falkenberg senast, som var vår första tävling i år.

– Bara det inte skett en utveckling åt det här hållet, tänkte vi då. Men idag
bevisade alla motsatsen!

Hur gick det för oss då?

Det gick bra, med våra mått mätt. Lite strul o lite mek, men fullt körbar bil
i mål och faktiskt vårt snabbaste varv av Stefan bara 10 minuter innan målgång. 1.11.7 otrimmat, är vi mer än nöjda med. Och motorn håller ju nu.

Vår prominente gästförare Sven ’Kinnarparen’ Thuvesson tyckte att det var mer
socialt i racing jmf med rally. Både på banan o i depån. Sven som normalt, i skogen, rattar en EVO 7:a med servostyrning, 4-hjulsdrift, air-condition, stereo och tv-pkt med DVD-spelare (kan detta verkligen stämma? Eller ’åker’ han med oss?), fann att vår Escort -68 var utan servo, med bakhjulsdrift, automatisk värme
(sittande på avgasröret), enbart motor- och växellådsljud som den enda audio-visuella upplevelsen, samt att via framrutor o speglar se de övriga tävlande.
Bara detta att se andra bilar bakom sig i spåret var frustrerande för en gammal rallyräv. Detta var en mycket ’annorlunda’ upplevelse för Sven.

Till nästa race i Anderstorp får vi väl se vem som vinner ’jakten’ om Sven… Skogens konung eller den lilla blå :))…,älg-jakt drar det också, ’vad skall jaktlaget säga?’, men fan — racing är ju så kul!

Som sagt, vi får se, tack i alla fall för trevligt sällskap och bra rattande på ’Knutan’, Sven!

Nåväl, lite strul var det väl också, men inget allvarligt… Styrningen försvann igen… På Falkenberg var det bultarna till styrspindeln som gick av, Nu var det fästena till kuggstången som släppte, med följden att vi åkte av i hög hastighet strax efter den lilla vänsterknycken innan NGK.

TACK, alla MC-fantaster som törs åka långlopp på Knutan!!! För Er skull hade tävlingsledningen lagt ut en massa Gullfiber utmed Armco-räcket, mjukt o behagligt att landa i, dock med den nackdelen att pga vårt nedrullade fönster blev bilen fylld med glasfiberstoff… Blir till att dammsuga lungor o bil. Avåkningen, som normalt hade resulterat i allvarliga skador på den lilla blå, resulterade nu bara i två spruckna skärmar och en knäckt frontspoiler.

Grattis JMB, till första segern…. No need for extra speed där inte…

Grattis till oss också, vi vann ju dagens specialpris…

Mer material o bilder på www.goagubbarracing.com

/ GoaGubbarna

(Evenemang: 2003-10-05 ERF 6-timmars långlopp Bil)
(Bild: 2239)