HMS News

Racerapport från Jamahoto Racing!

Falkenberg 040424, Långlopp ERF BilEfter en hård vinter, med inredning av ny verkstad, bygge av ny bil och bygge av ny ”bortabas”, så var det nu dags för första tävlingen för säsongen.
Alla kunde se att den nya trailern inte var klar eftersom teamet kom till banan med släp och husvagn. Men bilen var ju faktiskt klar och drog många nyfikna ögon.

Fredagsträningen bekräftade att det som varit okörbart på tisdagen i Knutstorp nu fungerade hyfsat. Men våtsättningen krävde mindre broms bak, så det blev lite hetsmek där på morgonen.

Den korta versionen av dagens händelser, för dem som inte orkar läsa mer, är den att vi körde en timme och mekade en halv hela dagen. Av 29 startande blev vi alltså 25:a. Men målsättningen för dagen var ju bara att köra i mål, så det klarade vi i alla fall.

Vi hade problem med vibrationer i bakaxel, en spridare som lade av efter en timmes körning, bränsleläcka, vattenläcka och 11 andra fel som nu skall åtgärdas till nästa racehelg.

48,375 satte Tommy S som dagens snabbaste varvtid för oss. Är vi nöjda med det? Nja, det går att putsa med lite andra chassiesättningar. Watch out Penta 😉
Vi kan bara gratulera Penta till vinsten. Men lokalpatrioter som vi är så smäller det högre med 2:a platsen till JMR och bronset till ATM. Grattis pågar (skånska för grabbar).

Och en sak till: Tack Falkenberg för ett fint arrangemang med klara regler som följdes. Minus för tidtagning utan TV-sändning. Gör inte om det!!!

Jamahoto Racing