HMS News

Brorsson har gjort återbesök!

Tommy Brorsson har efter 33 år återvänt till Hämeenlinna. Som vanligt delar han med sig av sina och Jennas tävlingsäventyr!Efter att ha övertygats att det borde vara dags att komma på återbesök på
Hämeenlinna gjorde vi (Jenna o jag) slag i saken och anmälde oss till Historic Grand Race som är Finnarnas största event inom historic racing. Det var lite kort om tid då vi inte kunde åka förrän fredag middag och det är 55 mil i Sverige + 15 i Finnland och det är en färjetur på några timmar också.

Jenna fick det tuffast då vi kom till banan 10,20 och hennes träning började 10.45. Men allt ordnade sig, de stod och väntade med besiktningsgubbar och Jenna bytade om till lekoverallen i bilen på vägen till banan så när bilen kommit av släpet körde hon via besiktningshallen direkt ut på träningen. Vi hade diskuterat banan under färden dit men det var inte så lätt att ge detaljer då det ju var ett antal år tillbaka sedan jag var där. Efter hennes första pass kom hon som vanligt med ett stort leende och sa detta är som ett ’mini Nürnburgring’. Banan är väldigt kuperad med 32m höjdskillnad.

Tidsträningen var delvis på blöt bana och Jenna körde till sig den andra tiden vilket var helt otoligt, men det visade sig att det var många som haft problem men det är en kniksig bana som passa bra till Cortinor och Elaner. Själv lyckades jag köra till mej pole med min Escort så det var bara uppåt. Lördag kväll var det fest på banan och man underhöll med Hawaiidansande flickor mellan regnskurarna.

Söndag hade de beställt sol och denna levererades. Jag åkte första racet där jag tog starten och ledde från start till mål men hade backspegeln full hela racet o Jenna sa att det var nog det mest spännande race hon sett. Jennas race slutade
med en fjärde plats totalt och bästa Cortina hade 2 Falcon och en Elan före sig.

Race 2 hade uppställning efter varvtiderna från första racet så jag startade från tredje plats och det var inte nog så utan med en dålig start var jag nere på femte plats i första kurvan. Tyvarr rödflaggades racet efter andra kurvan då Finnarnas framfart var större än bilarnas förmåga så de tre första bilarna eliminerades helt i en krach.

Vid omstarten kom jag iväg på samma bedrövliga sätt men var tvåa in i första böjen och efter lite mer än ett varv kom jag förbi och hade sedan ett ganska tråkigt race fram till segern jämfört med det första.

För Jenna som nu startade som sexa blev det en jakt på femte platsen racet igenom men det fanns även uppvaktning bakifrån som hon klarade av så målgång som sexa och bästa Cortina med alla finska Cortinor bakom sig igen.

Mycket nöjda med helgen ställde vi målet mot färjan och Sverige. Det var
många gamla bekanta som man träffade och en rolig grej var när en mekaniker
kom fram med sin mobiltelefon och sa att det var en kille som ville snacka
med mej och det var gamle kompissen ’Kekke’ Rosberg som fanns på tråden.

Vid tangenterna: Tommy Brorsson

(Bild: 2136)