HMS News

Racerapport Ebbesson Racing!

Ebbesson Racing tävlar i S40 Challenge, här följer en racerapport från detta team!I helgen som gick var det dags för den näst sista deltävlingen i Junior SM (S40 Challenge) på hemmabanan Knutstorp där vi visade framfötterna ännu en gång.

På fredagens tester gick det bra och efter dagen låg vi på en förste, tredje och fjärde plats vilket vi var mycket nöjda med. Efter en mycket intensiv och blöt dag var det bara att ta nya tag för teamet inför lördagens race.

Lördagen började med att ställa in bilarna inför det enormt viktiga kvalet som väntade. I kvalet lyckades Ibrahim bäst med att sätta fjärde snabbaste tid. Peter och Andreas slutade på en hyfsad 6:e och en 7:e plats.

I race 1, bara någon timme efter kvalet startade Ibrahim från en fjärde startruta, Peter från en sjätte och Andreas från en sjunde. Ibrahim och Andreas var de som fick till de bästa starterna och efter första kurvan låg de på en fjärde och en femte plats. Peter hade otur i första kurvan där han blev utträngd och han halkade ner till en 11: e plats. Ibrahim var ett par gånger nära att gå upp på en tredje plats men han fick nöja sig med att rulla in i mål som fjärde man. Andreas kom till det 11 varvet då han olyckligtvis fick bryta pga. bränsleproblem. Peter var väldigt snabb under andra halvan av racet och avancerade till en slutlig sjätte plats.

I race 2 fick Ibrahim starta 3: a eftersom han hade tredje bästa tid i race 1, Peter startade 7: a och Andreas 6: a. Denna gång fick Peter och Andreas en bra start då de kom iväg som 6: e resp. 4: e man. Ibrahim fick i fel växel och fick ett så kallat ”kärringstopp” vid startögonblicket och rasade ner till en 9: e plats. Andreas kunde hålla sin fjärdeplats utan problem ända in i mål. Peter avslutade även detta race mycket fint genom att vara snabbast de 4-5 sista varven, han kom i mål som femma. Ibrahim kämpade sig upp till en slutlig 8: e plats vilken han var enormt missnöjd med.

Det känns mycket bra att hänga med så här bra med tanke på att detta endast är vårt sjätte race. Nu väntar finalen uppe i Anderstorp där vi tidigare har varit mycket snabba. Peter, som ligger 6: a i serien, har en möjlighet att sluta 3: a i Svenska Mästerskapet om allt går hans väg. Andreas och Ibrahim som ligger 8: a och 11: a har goda chanser att komma bland de 6 bästa. Hur det än slutar på Anderstorp har detta så kallade läroåret varit mycket positivt och vi är mer än nöjda med våra insatser.
(Bild: 2755)