HMS News

Johan Stureson inför finalen

Gentlemen, start your engines! Nu skall det avgöras, sista fighten är kommen, nu skall årets hårda, tighta, spännande och dramatiska Swedish Touring Car Championship få sitt avgörande.Förhoppningsvis hittar vi Johan Stureson med sin Peugeot 307 högt upp i resultatlistan i grande finale på Mantorp Park. Självförtroendet och inställningen är på topp och fokuseringen är maximal på de sista åtråvärda poängen.

Johans egna kommentarer följer här nedan:

AVGÖRANDETS STUND ÄR KOMMEN, HUR KÄNNS DET?

– Känslorna inför en final är lite delade. Det är intressant med en avgörande final där mycket står på spel med dubbla poäng i finalracet och den slutliga totalplaceringen avgörs.
Men en final innebär ju också att det är slutet på en säsong och efter det blir det några långa månader utan körning, men med förberedelser inför nästkommande säsong.

FORMEN?

– Den är på topp, vi har haft ett långt uppehåll på fem veckor och jag har försökt att toppa fysiken med konditionsträning och styrketräning. Förra helgen körde jag även ett långlopp i Strandells Porsche på Knutstorp för att hålla i gång körningen lite.

BILEN?

– Mekanikerna har gått igenom bilen minutiöst och sett över allting. Motorn är nyrenoverad och förhoppningsvis lite starkare än tidigare under säsongen.

TEAMET?

– Alla i teamet är laddade inför finalen, och jag är säker på att de gör ett perfekt jobb som alltid. Det känns skönt att ha människor i teamet som man kan lita på, så jag själv enbart kan fokusera på tävlingen under en race helg.

DUBBLA POÄNG I FINALRACET?

– Ja, det sista finalracet är viktigt och det vet alla. Det gäller att inte bli involverad i några sammanstötningar och få grejorna över mållinjen.

BETYGSÄTT ÅRETS SÄSONG!

– Vi har haft tre riktigt bra helger, tre dåliga samt två mitt i mellan. Det är givetvis de bra helgerna man kommer ihåg bäst. Så här efteråt vet vi orsaken till varför det har gått sämre under tre helger så det är inget vi gräver ner oss för. Jag är mycket nöjd med den säsongen vi har haft så här långt och vi kommer att uppnå den målsättning vi satte upp före säsongen. Nu skall vi bara avsluta den på bästa tänkbara sätt.

STRATEGISKT ELLER FULL SATSNING?

– Det blir full satsning. Köra strategiskt funkar inte, det händer så mycket runt omkring som man själv inte kan påverka.

TAGGAD?

– Ja, det kan du räkna med.

Av: Staffan Börjesson
(Bild: 2555)