HMS News

JMB Racing vann ERF-serien i banracing!

JMB Racing från Ängelholm vann årets ERF Bil i banracing, genom en fin andraplats vid finalen på Ring Knutstorp.Därmed blev det storslam i ERF för Hyllinge MS eftersom ett annat team från klubben, Bröderna Hörberg, vann ERF-serien i Roadracing dagen innan.

JMB Racing debuterade i ERF 2002 med sin orange BMW. Redan från starten märktes det att detta kompisgäng med bas i Ängelholm var ambitiösa. Utan att göra något större väsen av sig, så stretade man på, och redan första säsongen slutade JMB racing på en fin femteplats i serien.

Under 2003 gick det ännu bättre, den första pallplatsen kom på hemmabanan Ring Knutstorp i Maj, en snygg 2:a plats. Den första segern kom senare på året, också den på Ring Knutstorp. JMB Racing slutade på en 4:e plats i 2003 års serietabell.

I år har man lagt i en motor med lika många hästkrafter som innan, med lite mindre vridmoment, men framförallt med bättre bensinförbrukning. BMW’n är både snabb och tillförlitlig och visar inga tecken på att falla i bitar trots stress. Teamet är väl sammansvetsat, depåstoppen är lugna och effektiva. Det har blivit bra med poäng i alla race, två vinster, och ytterligare någon pallplats.

Inför finalen låg JMB i serieledning på samma poäng som Flying Fellows, och utmanades av ytterligare tre-fyra team som hade teoretisk chans att vinna. Efter misstaget med bensinspill

i depån på träningen, så ströks teamets träningstider och man fick starta sist. Istället för en nervös bevakning av en position i täten, så fick man bita ihop, och en makalös jakt genom hela startfältet påbörjades. Kanske var det tur att man fick annat att tänka på, som kunde hålla evenuell nervositet i schack.

JMB Racing är mycket värdiga vinnare av 2004 års ERF-serie i banracing.

Grattis!

Text och bild:

Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2004-10-03 ERF 6-timmars långlopp Bil)
(Bild: 2817)