HMS News

Racerapport Tezz

Nedan följer racerapport från den 5-6/6, tyvärr försenad på grund av webmasters tekniska problem.Innan vi åkte upp på fredagen hade vi kollat väderprognosen inför helgen och det var regn, regn och regn. Då var jag inställd på att det verkligen kommer att bli en utmaning, aldrig varit där och sen ska jag lära sig banan i regn på 50 min. Jag körde mina varv det blev bättre och bättre, men inga höjdartider direkt. Jag hoppades på att det skulle bli uppehåll till kvalet på söndag för jag har fortfarande en del svårigheter med att köra i regn.

Kvalet, söndag

Det blev som jag ville, uppehåll i sista sekund innan vi körde ut. Efter att ha kört några varv tyckte jag att det kändes bra, trots att jag inte riktigt hann med de snabbaste gjorde jag iaf själv förbättringar. Men så hände det….. jag missade en växel och det sprakade till i motorn. Jag förstod inte riktigt vad som hände. Så jag stannade vid slutet av rakan och provade att återstarta bilen men den vägrade. Motorn hade rasat! Efter kvalet får jag dessutom reda på att jag har blivit diskad eftersom jag hade stannat på en farlig plats på banan. Fick starta sist i race 1 som gick senare under dagen. Mina mekaniker fick jobba hårt, mycket att fixa bara på några timmar men det ordnade dom galant.

Race 1, söndag

Startade sist så mitt mål var att köra om några iaf, för sist vill ingen vara. Jag kämpade och kämpade men jag kom inte någon vart. Däcken blev för varma vilket medförde att fästet blev sämre så jag hängde helt enkelt med, jag slutade på 21:e plats.

Race 2, måndag

Idag fick jag starta 20:e, ville så gärna att det skulle gå bättre idag. Var riktigt laddad när jag körde ut på banan. Starten gick och det blev trångt i första kurvan som vanligt. Jag tappade en placering och nu låg jag på sista plats men bilen framför var inte långt ifrån. Efter något varv gjorde jag en omkörning i Ejes kurva, nu var jag med i racet igen och hornen började växa. Vid nästa omkörningsförsök gick det inte lika bra, skulle försöka bromsa mig förbi men bromsade lite för sent och jag låg efter igen. Fick punktering och var tvungen att avbryta racet!

Det kan bara bli bättre nu! J

Anderstorp nästa18-19/6 ses då!

Kram//Tezz

(Bild: 3142)