HMS News

Ebbessons missade guldet

Nu är säsong -05 över. Uppe på Mantorp park i Östergötland avgjordes SM: et. Efter en nästintill prickfri säsong åkte vi till Mantorp med flaggan i topp.Redan onsdag eftermiddag lättade vi från vårt fäste hemma i Skåne för nya utmaningar uppe på Östgötaslätten. Hela torsdagen bestod enbart av tester. För våra förare, Andreas och Ibrahim, som var riktigt taggade inför racet gick testerna mycket bra. Andreas var den som var vassast i fältet tätt följd av Ibrahim. Fredagen bestod också av tester och även dessa gick helt vår väg.

På lördag förmiddag var det som vanligt dags för tidskvalificering. För Andreas gick kvalet bra, med bara 7 tusendelars sekund marginal från pole position gjorde att han slutade tvåa. Ibrahim hade inte samma fart i bilen under kvalet och slutade därför på en 4: e plats.

I race 1 startade Andreas resp. Ibrahim 2: a och 4: a. Båda fick den start de hade tänkt sig. Men i slutet av rakan första varvet gick SM guldet upp i rök. Andreas som då låg 2: a. stötte ihop med loppets ledare och ställde sig på tvären på banan. Ibrahim och serieledande Viktor fick kasta bilarna åt sidan för att undvika Andreas och stannade i avåkningszonen. Alla kunde dock inte undvika Andreas utan körde med full fart rakt in på förarsidan på bilen. Andreas fick ta ambulans från platsen med nacke och ryggsmärtor vilka sedan inne på sjukhuset visade sig, efter röntgen, inte vara skelettet utan musklerna som hade fått stryk. Så tyvärr fick både Andreas och Ibrahim bryta detta lördagsrace.

Efter sjukhusbesöket var Andreas med teamet fast inställda att få ihop bilen så gott det gick inför den stora finalen på söndagen. Båda förarna fick starta från de sista platserna.

Ibrahim var mycket snabb under racet och avancerade från en 11: e plats till en slutlig 4: e. Ett mycket bra resultat med tanke på omständigheterna. Andreas fick inte fart på bilen och slutade till sist på en 7: e plats.

” – Det var synd att det skulle sluta så i det första racet. Vi hade den start vi ville, men sen är det inte så mycket mer vi kan göra. Det är saker som händer. Nu är det bara att tänka över detta och gå vidare. Men vi ska ändå inte bara misströsta. Vi har gjort en helt perfekt säsong och båda våra förare slutade på en total 3: e resp. 4: e plats i SM vilket är mycket bra.” säger teamet huvudpersoner.

Hela Ebbesson Motorsport vill också passa på att gratulera Mikael Mårthen till SM titeln!

Nu börjar allt jobb i vinter inför nästa år. Mer om detta kommer inom kort på sidan. Ha en fortsatt bra höst så hörs och ses vi snart igen!

/www.ebbessonmotorevents.com
(Bild: 2666)