HMS News

Augustsson på Brands Hatch

Pressrelease från Tobias Augustsson, Formel Ford Zetec VM-final Brands Hatch 21-23/10I helgen kördes världens största Formel-Ford tävling, nämligen Formel-Ford Festivalen i Brands Hatch, som ligger söder om London i England.

Träning:
Tyvärr hittade vi inte riktigt rätt under träningen, men det gick bättre och bättre för vart pass som gick.

Kval:
Nu när vi fick på nya däck blev allt mycket lättare. Tyvärr kraschade jag under en omkörning i den täta trafiken, efter rakan körde jag om på innern och för att undvika att köra in i en redan ståendes bil, var jag tvungen att styra rakt in i vallen, vilket förstörde alla hjulupphängningar på vänster framhjul.

Semifinal:
Tyvärr gjorde vi en chansning med inställningarna vilket inte blev till det positiva. Slutade racet med en 13 plats vilket gav en placering till Last-chance racet.

Last Chance:
Efter en bra start från 10 plats, körde jag upp mig till 9, och hade mycket bra tempo. Men tyvärr blev jag omkörd i stället när jag försökte köra om ett flertal gånger och kom i mål som 13. Tyvärr kom bara 8 vidare till final.

Sammanfattning:
Den här tävlingen var det verkligen stentuff konkurrens. Hade vi stått på samma steg på första träningen som vi står på nu skulle vi ha lyckats ännu bättre, så till nästa år tror jag det kan bli riktigt bra. Av 45 av den bästa eliten i världen kom jag i mål som 33 plats. Nu väntas mycket arbete i vinter för att göra nästa säsong ännu bättre än i år!

Tack till alla sponsorer som har gjort det möjligt för oss att genomföra denna satsningen och ser fram emot fortsatt samarbete inför 2006!
(Bild: 2549)