HMS News

Junior Strauss hårdtränar Tezz på Zandvoort

Hyllinge MS JTCC-förare Therese ’Tezz’ Svensson åker till Holländska Zandvoort-banan den 20-21 April för att förbereda sig inför årets JTCC-säsong.Tezz kommer att tränas av Junior Strauss, den mycket snabba Formel Renault-föraren som satte alla svenskar och danskar på plats och vann finalracet vid STCC-finalen på Mantorp i höstas. Strauss är även en van GT och touringbil-förare med massor av erfarenhet.

– Jag är väldigt körsugen nu. För att hålla igång racekänslan har jag kört inomhusgokart minst en gång i veckan och en gång i månaden 3-timmars långlopp på Gokartcity i Malmö, berättar Tezz. Men träning i bilen behövs också inför säsongsstarten, det blir en perfekt uppladdning i Holland.

Under vintern har Tezz team, TS-Motorsport, köpt ut Ford Fiestan och uppdaterat den till samma nivå som konkurrenternas bilar. En nyrenoverad motor mappas och monteras i bilen bara dagarna innan färden till Holland. Bilen har dessutom målats om i MDS-orange, så det går inte att missa Therese i årets race.

Du kan följa Tezz i Holland genom Zandvoort-banans Live Pitcam och
Mylaps tidtagning.

Länkar

Tezz webbsite

www.circuit-zandvoort.nl

www.juniorstrous.com

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Bild: 3759)