HMS News

Racerapport Daniel Ivarsson

Under den gångna helgen körde Daniel årets 7:e och 8:e deltävling på Croft, det blev en 12:e plats som sen blev en 14:e plats (!) samt en 16:e plats.Coft ligger i norra England på gränsen till Skottland, hit hade Daniel och resten av Formula Renault fältet åkt redan på torsdagen för att förbereda inför fredagens tester. På fredagen kördes två 40 minuters testpass där Daniel hade 14:e snabbaste tid av de 20 deltagarna, vilket är klart godkänt med tanke på att det var en ny bana för Daniel.

– På lördagen körde vi endast ett kval där den snabbaste tiden bestämde startpositionen i race 1 och den näst snabbaste tiden bestämde positionen i race 2. Kvalet gick åt skogen, jag fick trafik när mina däck var som bäst, när äntligen banan var fri var framdäcken slut och jag lyckades inte få till någon bra tid.

– Croft är en mycket speciell bana, den tar grymt mycket på däcken, vi hade två varv på oss att sätta en snabb tid. Efter dessa två varven var däcken i princip slut, Croft är också väldigt ojämn vilket gör banan svårkörd!

– På lördagen körde vi även race 1, jag fick en mycket bra start och kunde avancera mig upp genom fältet, när jag var uppe på en 12:e plats bröts loppet efter en stor krasch och jag flyttade ner två positioner. Om loppet avbryts efter en stor krasch så räknas resultatet på det föregående varvet, därför fick jag nöja mig med en 14:e plats trots att jag i själva verket gick i mål på en 12:e plats av de 20 deltagarna.

– I det andra racet fick jag återigen en bra start och lyckades avancera upp fyra positioner, men i första kurvan laddade jag för hårt och var tvungen att köra igenom en sandfålla! Jag kom lyckligtvis upp på banan igen och kunde linka i mål med en lätt skadad bil på en 16:e plats.

– Det mest positiva som jag ska ta med mig från denna helgen är att jag kommit närmre toppen, nu är mina tider endast 0,6 sekunder från toppen. Nästa tävling är på Oulton Park den 22 – 23 juni och då ska jag knapra in fler tiondelar på toppen! säger Daniel.

/www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 4333)