HMS News

Xtreme Rallycross SM på Kanal 9

Motorjournalen Rallycross: start 19 juni 23.00. För dig som inte orkar vänta på nya avsnitt av Motorjournalen, presenterar
vi Motorjournalen special med rallycross.Följ Xtreme Rallycross SM under sommaren på tisdagar på Kanal 9. Först ut är premiären på den klassiska banan Ring Knutstorp öster om Helsinborg. Kanal 9 visar alla sex deltävlingar och den sista tävlingen sänds den 11 september.

Stjärnor på banan är Per Eklund, Michael Jernberg, Andreas Eriksson, Thomas Rådström, och regerande svenska mästaren Lars Larsson, som också är regerande europeisk mästare. I år finns dessutom spännande nykomlingar som väntar på att ta plats bland de stora förarna. Stig-Olof ”Stecka” Walfridsson, Marcus Nilsson och Ingvar Gunnarsson

Kommenterar gör Per Forsberg.

– Vi är glada över att kunna visa svenska folket Rallycross SM på Kanal 9, som redan visar både Motorjournalen och Top Gear, säger Johan Carlstedt, Rallycrossamordnare på Svenska Bilsportförbundet.

Rallycross körs på banor med både asfalt och grus. Fördelningen på banan ska vara max 60% asfalt och 40% grus.

Det var i slutet av 60-talet som Rallycrossen föddes i England, pga att mul- och klövsjukan härjade och man inte fick köra på vanliga vägar.

Länk

www.kanalnio.se

(Evenemang: 2007-06-16 Premiär Rallycross SM Xtreme)
(Bild: 4382)