HMS News

Seger för Micke Ohlsson på Sturup

Efter några riktigt tuffa racehelger, var kanske inte självförtroendet på topp hos Micke Ohlsson. Mickes säsong har varit kantad med tekniska bekymmer och diverse haverier, vilket resulterat i att Micke inte har någon möjlighet till en pallplacering i sammandraget av Radical Elite. Teamet har jobbat hårt med bilen för att sortera bort de fel som uppkommit.

Tyvärr blev dock inte heller helgen på Sturup felfri, då tvåans växel försvann redan på kvalet. Micke öppnade annars helgen med att vara snabbast på lördagens test, men när växellådan gick sönder var han tvungen att köra vissa partier av banan på treans växel, istället för på tvåans växel som normalt. Han kvalade trots detta in på andra plats, 0,07 sekunder efter kvalettan Kristian Kronegård. I race 1 blev växellådsbekymmerna mer uppenbara, då framförallt i de långsammare partierna. Micke lyckades ändå köra i mål på andra plats, 0,8 sekunder efter Kronegård.

”Vi får vara nöjda med både kvalet och race 1, framförallt med tanke på de problem vi haft med växellådan. Ett bättre resultat än andraplats hade knappast varit möjligt, då vi tappade flera tiondelar i de tighta partierna runt Sturup Raceway. Nu hoppas vi kunna göra något åt växellådan till morgondagens race.”

Tyvärr kunde inte växellådan åtgärdas helt, utan teamet var tvungna att ändra utväxlingen så att treans växel ersatte tvåans.

Till söndagens race var banan våt, då det regnat kraftigt under lördag natt. Teamet tog rätt beslut, som på en upptorkande bana, körde med torrsetup och regndäck. Micke gjorde en kanonstart från sin tredje startruta och var redan på första varvet uppe i ledning. Efter sex varv hade han en betryggande ledning på sex sekunder, som han sedan höll ända in i mål. En överlycklig Ohlsson fick återigen stå som segrare efter en längre period av uteblivna resultat.

”Helt klart skönt att få vinna igen! Teamet har gjort ett jättebra jobb med bilen och jag har fått rätt på min körning igen. Det känns verkligen skönt att få ett kvitto på att jag kan prestera när grejorna väl håller. Att köra i regn har alltid varit en stark sida hos mig, så även på Sturup. Nu gäller det att fortsätta trenden på finalen i Mantorp, något som känns klart realistiskt då Mantorp är en av mina favoritbanor!”

Finalen på Mantorp körs den 29-30 september på Mantorp Park. Då kan ni följa Micke Ohlsson och EMPOLE Motorsport på www.empole.se.

/Micke Ohlsson, www.empole.se

(Bild: 4598)