Arkivsida

Lyckad test på Ring Knutstorp!

Stcc Mantorp. Foto: Martin Cruce

Under torsdagen körde Ebbesson Motorsport sin första riktiga testdag. Den avverkades på hemmabanan, Ring Knutstorp. Dagen blev mycket lyckad och allt gick högt över förväntan för Skåneteamet som debuterar i STCC 2010.Förutom Ebbesson Motorsport fanns tre toppteam på plats. Det var West Coast Racing, IPS Motorsport och Team Biogas.
”Vi hade flera mål med denna dag. Det handlade om bil, inställningar, organisation, Förarutveckling etc. Att få allt detta att synkronisera på ett bra sätt kan ibland ta tid, men under testen på Ring Knutstorp hittade vi rätt på många punkter. Detta beror naturligtvis på att gänget har arbetat tillsammans i 5 säsongen och känner varandra väl, men också för att vi har planerat hela vintern och strukturerat upp arbetet inför testen på ett noggrant sätt. Det handlar trots allt om en ny bil och ett nytt arbetssätt. Andreas och jag har haft en bra dialog om hans körning och mentala utveckling vilket förhoppningsvis ger utdelning nu. Hela teamet har lärt sig massor och alla är mycket nöjda med dagen!”
– Ted von Krusenstierna
När dagen avslutades konstaterade teamet att man nått mycket länge än vad man väntat sig, både vad gäller förare och team. Nu gäller det att sammanfatta all data från dagen och vidareutveckla team och bil till nästa pass som är uppe i Karlskoga då STCC kör sin första officiella test för året.
”Att köra en STCC-bil är ingen lätt match. Det är mycket tuffare än jag trodde och mycket mer fysiskt krävande än alla tidigare klasser som vi deltagit i. Det gäller att hålla fokusen på topp hela tiden för att prestera och hantera bilen på ett bra sätt.”
– Andreas Ebbesson
”Om vi fortsätter i den utvecklingstakt som vi gjorde under testen så kommer vi kanske också behöva sätta upp en högre målsättning för debutåret.”
– avslutar Inge Ebbesson
I skrivandets stund kan man nu också glädjande konstatera att Lars-Bertil Rantzow som kör Porsche Carrera Cup för Ebbesson Motorsport är fjärde snabbast i de tester som pågår i två dagar uppe i Karlskoga.
Bilder från tester finns på www.ebbessonmotorsport.com

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2010