Arkivsida

Ebbesson Motorsport hade bra fart i Västkustloppet!

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Den 9-10 juli kördes det legendariska Västkustloppet på Falkenbergs motorbana. Trots riktig sommarhetta med temperaturer upp mot 30 grader var tävlingen välbesökt med 15000 åskådare. För Ebbesson Motorsport blev det blandade resultat med pallplats i Radical och vinst i privatcupen i STCC.

Till Falkenberg hade Andreas nyrenoverad motor. Under de inledande testerna inför kvalet hade han den sjunde bästa tiden och allt tydde på en andra superpoletid under säsongen. Istället rasade växellådan under avslutningen på testen. Efter en kämparinsats av teamet hann Andreas ut på kvalet när det återstod 3 minuter, och fick 2 varv. Detta resulterade i en 13 plats på startplattan.

”När sådana här saker händer får man lägga allt annat åt sidan och lägga fokus på att få bilen klar till kvalet. Alla gjorde ett jättejobb och vi hann ut minuterna innan kvalet var slut. Tack vare det fick vi en 13: e plats istället för en sista, 18:e. Sen tycker jag att det är jättesynd att det hände då vi var så snabba, men detta är racing och man kan aldrig vara säker.” – Peter Ebbesson, Teknisk Chef.

Race 1 slutade redan i första kurvan där Andreas blev påkörd på vänstra bakhjulet och tvingades bryta. I race 2 startade Andreas från sista startruta och gick i mål som tionde man.

”Jag hade bra tempo i race 2. Bilen fungerade bra och vi kände att vi var snabbare än bilarna framför. Mitt i racet blev det Safety-Car i flera varv vilket inte var bra för mig som var på väg upp på 8:e plats. Som sammanfattning är jag nöjd att vi har bra fart men missnöjd att vi hade sådant oflyt i helgen som annars kunnat bli riktigt bra!” – Andreas Ebbesson

För Marcus blev detta ännu en bra tävling sedan förra helgen på Ring Knutstorp där han tog en tredjeplats. Han inledde starkt med snabbaste tid på testen. Detta följde han upp med en tredje tid i kvalet. I race 1 kom Marcus iväg bra och kunde ganska snabbt avancera till en andraplats som han kunde hålla i mål och med lite tur kunnat förbättra. I race 2 blev det en fjärdeplats för Marcus som under hela racet jagade efter en pallplats.

”Denna helg har varit mycket bra. Vi har haft bra fart och tagit viktiga poäng. Man måste snart börja tänka taktiskt och jag hade ”rätt” killar bakom mig vilket innebär att jag har knappat in i mästerskapet. Det är kul när det fungerar, nu vet jag vilken kapacitet jag har och det känns mycket bra inför de avslutande racen i år.” – Marcus Jönsson

/ Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2010