Arkivsida

Hyllinge MS dominerade sidvagnskrossen

Sidovagnscross. Foto: Lennart Jarmyr

En titt i listan över svenska mästare i sidvagnscross är ur Hyllinge MS perspektiv vacker läsning, åtminstone i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet.1966 Teddy Strömberg/Tore Strömberg, Hyllinge MS

1967 Knut Rosqvist/Sven-Åke Magnusson, Hyllinge MS

1968 Teddy Strömberg/Tore Strömberg, Hyllinge MS

1969 Kuno Malmqvist/Sven-Åke Magnusson, Hyllinge MS

1970 Bertil Larsson/Krister Pålsson, Hyllinge MS

1971 Teddy Strömberg/Tore Strömberg, Hyllinge MS

1974 Teddy Strömberg/ Tore Strömberg, Hyllinge MS

Hyllinge MS arrangerade också SM-deltävlingar i motocross under denna period, Knutstorpsloppet var en institution i motocross-sverige. Klubbens motocrossverksamhet ebbade dock ut när Ring Knutstorp byggdes ut under 1970-talet och banracing/roadracing blev de största sportgrenarna.

Kollar man här på webbsajten så finns ytterst lite info och bilder från motocross-tiden. Har du bilder så tveka inte skicka dom till webmaster@hyllingems.se , glöm inte anteckna de ledtrådar du har kring varje bild.

Bilden nedan är från den 11 Juni 1972. Foto: Lennart Jarmyr. Då kördes sidvagnscross kombinerat med den första rallycrosstävlingen på Ring Knutstorp (landets andra rallycrosstävling). Även bilarna körde på motocross-banan i publikbacken!

Fler bilder från tävlingen

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Arkiv 2010