Arkivsida

Tufft motstånd väntar i Danmark

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Medaljkriget fortsätter i helgen på Jyllandsringen och Johan Stureson anländer till Danmark med ett enda mål. Att försvara sin tredjeplats i mästerskapet.-Slutspurten av årets mästerskap har inletts och all fokus ligger på en medalj, men motståndet har nog aldrig varit tuffare i STCC, kommenterar Johan.

Skåningen har varit snabb hela säsongen och levererat en seger och tre andraplatser vilket har fått storteamen i gungning. Segern kom just på Jyllandsringen i premiären.

-Banan gillar jag. Den är omväxlande med både snabba och långsamma kurvor som kräver full koncentration hela tiden, och sist vi var här hade vi bra fart i båda racen, fortsätter Johan.

En repris är det optimala, men inte tvunget. Nu gäller det att köra stabilt, komma i mål och plocka så mycket poäng som möjligt.

-Inför Jylland så har vi ingen speciell strategi mer än att kvala in topp åtta och vara med i den omvända startordningen. Men allt händer så snabbt i racing så det funkar bättre att ta det som det kommer, och det lär bli stenhårt, menar teamchef Per Stureson.

Och i Karlskoga senast märktes det tydligt att mästerskapet närmar sig ett avgörande. Det var tät racing och alla körde på gränsen med ständig plåtkontakt.

-Det känns att det är ”slutspel” nu. Det var lite som ett skrotupplag efter racen i Karlskoga, fortsätter Johan Stureson.

Nivån på startfältet höjs ytterligare i helgen. Gabriele Tarquini, Italien med F1 meriter, BTCC & WTCC mästare klev in i leken förra deltävlingen. Nästa stora namn är landsmannen Fabrizio Giovanardi, före detta BTCC champ som nyligen vann ETC. Dessutom kommer Jason Watt och Casper Elgaard till start.

-Snacka om tändvätska, avslutar Johan Stureson.

//Staffan Börjesson
Arkiv 2011