Arkivsida

Målgång trots problemfylld finalhelg!

Daniel Ivarsson. Foto: Mikael Persson

Sista tävlingen för säsongen kördes Mantorp Park, det var en problemfylld helg
där Daniel tvingades bryta race 1 men kom i mål i race 2.- På kvalet hade vi problem med differentialen, bilen var grymt understyrd och bakhjulen låste upp sig i varje nerväxling. Jag fick inte till något bra varv tack vare problemet med diffen och hade inte bättre än 23:e tid av de 36 startande. berättar Daniel.

Kvällen mellan fredagen och lördagen jobbade teamet hårt; de ställde om diffen och fixade lite andra småproblem som Daniel haft med bilen.

– I race ett startade jag på min 23:e plats men kom bara ett varv i kurvan efter startrakan stod två bilar på tvären mitt över banan, jag girade ut i gräset till vänster – där stod ännu en bil som jag kraschade in i.
Teamet fick ännu en gång jobba hårt för att få ordning på den sargade bilen, höger hjulupphängning och hela fonten var trasig. Efter två timmar intensivt arbete var bilen körklar igen.

– I det andra racet startade jag näst sist, 35:a eftersom jag bröt race 1. Jag tog några platser efterhand men efter halva loppet tappade jag bränsletrycket och motorn blev överhettad och jag tvingades dra ner på tempot. Jag gick slutligen i mål på en 27:e plats.

– Det har varit en tuff säsongen, vi har haft mängder med tekniska problem och enbart gått i mål på i 4 av 11:a race vilket är en otroligt dålig statistik. Vi har också haft ljusglimtar där jag visat att jag är riktigt snabb i min Camaro och jag tror det är rätt klass om bara bilen kan fungera! Viktigt att pointera är att mina mekaniker gjort ett kanonjobb – felet ligger i dåligt material, till nästa säsong har Camaro Cup föreningen lovat ta fram ny drivlina m.m. som ska hålla bättre. Så jag passar på att tacka alla som hjälp till i år: mekaniker, supportrar och sponsorer! Avslutar Daniel.

Arkiv 2011