Arkivsida

Rallyföraren Patrik Flodin kör Camaro Cup på Knutstorp

Camaro Cup.

Meningen var att Patrik Flodin skulle köra hela Camaro Cup, men dessvärre satte ett brutet nyckelben stopp för det hela. Efter avslutad rehabilitering kammade han hem femteplatsen i sin IRC-debut i Ypres Rally. Därefter fick han ta emot Colin McRae Flat out Trohpy för sin suveräna insats i IRC-deltävlingen i Sibu Rally, Rumänien. Priset fick han efter att han tappat drygt fyra minuter pga punktering och rasade ner till 45:e och sista plats. Trots det gav han aldrig upp och slutade ändå tvåa i rallyt:

Efter IRC-deltävlingen i Rumäninen var det meningen att Patrik äntligen skulle få göra sin debut i Camaro Cup tillsammans med HD Bil.se & Brings Racing. Men dessvärre satte skador åter stopp för det hela. På ett träningsläger med landslaget bröt Patrik olyckligt ett finger och fick därmed avstå STCC-deltävlingen i Östersund.

Men helgen efter IRC-deltävlingen i Tjecken i Barum Czech Rally Zlín är det så äntligen dags för Patriks debut i årets Camaro Cup. Då körs nämligen den femte deltävlingen på Ring Knutstorp:

– ’Jag är verkligen glad att teamet trots mina skador i år ger mig den här chansen’, säger Patrik. – ’Det ska verkligen bli kul att få köra lite racing igen och det känns ju bra att debuten sker efter ett asfaltsrally’, skrattar han.

Anders Brofalk, tvåfaldig Camaro Cup mästare och teamkoordinator, är väldigt glad att äntligen få Patrik i teamet och han avstår sin egen bil för att ge Patrik den här chanen:

– ’Det ska verkligen bli kul få sätta Patrik i en av våra bilar’, säger Anders. – ’Jag och Patrik har hållt kontakten sedan han var vår gästförare i Camaro Cup för några år sedan. Det är verkligen kul att äntligen få Patrik i en av våra bilar och få se honom köra igen. Patrik imponerade stort på mig sist och jag är övertygad om att han kommer att vara med bra på Knutstorp som är en bana som brukar passa rallyförare’.

Teamets andra förare Jocke Mangs ser även han fram emot Patriks körning:

– ’Det ska verkligen bli kul att få köra med Patrik’, säger han ’Det ser jag verkligen fram emot’.

Tävlingen körs 7-8 september i samband med STCC på Knutstorp.

Arkiv 2012