Arkivsida

Blandade känslor hos Volkswagen-trio i RallyX

Ring Knutstorp bjöd på tuffa förhållanden i SM-premiären i rallycross. När de två första kvalomgångarna avgjordes på den skånska banan under fredagen ställdes förarna inför en våt bana på regndäck de tidigare inte testat.
P-G Andersson.

Volkswagentrion Per-Gunnar Andersson, Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby tog nattvila med blandade känslor. P-G och Veiby var nöjda medan Kristoffersson var besviken.

P-G Andersson, som kör för Marklund Motorsport, lyckades bäst den första SM-dagen med en andra- och en femtetid i de inledande kvalomgångarna.

– Första heatet var bra även om jag känner att jag inte är riktigt hemma i bilen ännu. Jag åker på för låga växlar så det spinner för mycket. I det sista heatet missade jag starten, krokade ihop med en konkurrent och blev av med styrservon. Därför blev inte tiden den bästa, säger Andersson.

Ole Christian Veiby, Volkswagen Dealer Team KMS, imponerade i sin VW Scirocco. Den 17-årige norrmannen, som tävlingsdebuterade i rallycross, var trea i sina heat och hade sjätte tid i båda kvalomgångarna.

VW KMS.

– Bilen kändes lite tungstyrd i det första heatet och i det andra stannade vindrutetorkarna, men förutom det tycker jag att det fungerade bra. Jag är nöjd, säger gutten.

Johan Kristoffersson, som fick möjlighet att debutera i teamets helt nybyggda VW Polo var inte lika uppåt. Tekniskt strul gjorde att Kristoffersson tvingades bryta sitt första heat. I den andra omgången tog han sig i mål, men fick en långt sämre tid än både han och Volkswagen Dealer Team KMS hade hoppats på.

– Vi drabbades av elektronikfel på Johans bil, som i sin tur förde med sig andra bekymmer. Vi hade självklart önskar oss en bättre start, men jobbar intensivt med att åtgärda felen och hoppas på en bättre morgondag, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Arkiv 2014