Arkivsida

Kan Patric Sundel bli årets överraskning i V8 Thunder Cars?

Patric Sundel.
För varje säsong har den 41-årige Perstorpsbon sakta närmat sig toppen i mästerskapet. Under fjolåret kvalade han konsekvent in bland de tio bästa men raceresultaten matchade inte kvalfarten.

Om Patric Sundel kan omvandla sin kvalfart till resultat i år, då har han alla möjligheter att infria sina förhoppningar om en framskjuten placering i mästerskapet.

– Jag siktar på en plats bland de tre första i år, säger Patric Sundel. Andra halvan av fjolårssäsongen sänkte vi våra tider rejält och var bland annat tvåa och trea på morgontesterna och som bäst fyra i kvalen. Sen gick det gick åt pipsvängen i racen, men det kan väl knappast gå lika illa två år i rad.

Patric Sundel började tävla sent, först som 24-åring i karting, men talang hade han och vann många segrar och satte bland annat ett banrekord på Ring Knutstorp – Patric har kört varvet på 55.501 och är den ende som har gått under 56 sekunder på 25 år. Kartingkarriären kröntes med en SM-titel i Superkart 2009 – sen var det dags att ta steget till riktig racing och det som då hette Camaro Cup.

– Jag ville se hur långt talangen skulle räcka men det var en stor omställning från Superkart, säger Patric.

Omställningen har i praktiken varat fram till årets säsong.

– Till i år har vi ändrat sittpositionen från en mer kartingliknande stil till standardvagnsställning. Det verkar ha gett resultat. På de tester vi har kört i år har jag haft bättre racetempo än i fjol.

Patric Sundel kör för Bryntesson Motorsport och till sin hjälp som ingenjör har han teamchefen själv, Tony Bryntesson.

– Tony har betytt väldigt mycket och teamet har bra ordning på grejerna och struktur på depån, det är viktigt eftersom man inte får nolla, det gäller att hela tiden ta poäng.

Patric Sundel är också ordförande i V8 Thunder Cars förarförening, en uppgift som han tog över efter Anders Brofalk.

Arkiv 2015