Arkivsida

Team Gapet tvåa i ERCup FW vid halvtid

Team Gapet. Foto: Jörgen Olsson
Totalt i serien på åttonde plats. Här kommer Team GAPET’s egen berättelse från första halvan av årets säsong.

Djupekås den 2/7 2015.

Har precis kommit hem från Gunillas morbror Davids begravning då vi i samtal med våran kyrkoherde berättade att vi kör racing- är det som STCC ? undrar han- kul med en kyrkoherde som är motorintresserad. Fick även frågan om vi körde en gammal STCC bil, han fick då svaret att vi byggt vår bil själv.

Nåväl om vi börjar med Deltävling 1 på Gotland Ring den 2-3/5; kommer dit med våra 2 ekipage som vanligt. Vilka står vid bankanten om inte våra stora fans Isa och Lasse. Fredagen medgav ingen träning då det var fullpris som gällde även sista timmen, men sammanslagningen av 2 serier medgav mer träningstid på lördagen. Träningen gick väl lite så där- Tyrone hittade inget flyt i första passet men kom ifatt sig sedan efter att Gunilla provat banan och snurrat och hoppades på att inte bli påkörd innan bilen startade igen. Ska bli två stycken 3 timmars race här på Gotland. Känns lite avigt att gå och vänta att racet ska börja, då vi är vana och inrutade att bara köra 1 dag. Plötsligt dyker oväntat besök upp tillsammans med de vi väntat från fastlandet- Tyrones lillebror med sambo.

Så kom då Race 1; blöt bana som vi inte är så förtjusta i. Tyrone startar, börja hitta lite flyt, Gunilla kör sedan och det går så där, svårt med ny bana som är knicksig men rolig att köra. Tye avslutar och vi landar på en 13;e plats och 3;a i FWD.

Race 2 på söndagen inbjuder till torr bana och fördelningen på stinten är som på lördagen- idag är det betydligt roligare att köra, både för Tyrone och Gunilla. Slutar på 8;e plats totalt och 1;a i FWD. KUL!!!

Det stora äventyret började egentligen inte förrän vi skulle av färjan då personalen lett oss upp på övre däck- blev hängande med husbilen, men med stockar och plank, löste bestättningen detta och vi hade Jörgen lugn och trygg bakom ratten.

Deltävling 2 på Sturup Raceway den 30/5; Om solen skiner ena dagen så regnar det nästa. Då det gick bra på Gotland så började det även bra på Sturup. Karlo kör med oss idag och teamchefen ändrar körschemat i sista stund och beslutar att Karlo ska ta starten. Gör detta utan problem. Tyrone kör andra stinten och det var inga problem för honom heller, han hade bestämt sedan tidigare att vi skulle göra ett däcksbyte och detta får ske nu då väven tittar fram och däcksresterna har slitit sönder skärmbreddaren på höger fram. Förlorar lite tid här, men det var vi beredda på.

Gunilla tar över och kör sin timme och lämnar sedan över till Karlo igen. Vid bytet innan sista timmen till Tyrone försvinner Karlo- vart har han tagit vägen? Bilen dog för honom på baksidan och han hade ingen ström alls. Blev inbogserad och var det fel på batteriet? Provade att sätta dit ett annat, men det hjälpte inte. Kloka hjärnor kommer fram till att det är huvudströmbrytaren. Vågar inte koppla förbi, så här kommer regnet; Får avbryta med 1 timme kvar och rasar 5 placeringar i tabellen, enligt vår lokala motorjournalist i BLT. Tur att någon har koll på oss.Nu är det inköpt extra huvudströmbrytare.

Så kommer vi till Deltävling 3 på Falkenbergs motorbana den 28/6; Regn på morgonen, vart kommer det ifrån? Blött på början av träningen, men torkar succesivt upp. Tyrone kör sista träningspasset och placerar oss på startruta 15.

Starten går med Tyrone bakom ratten, han tar det lugnt och åker ner ett par placeringar, men kommer sig igen, strålar då han kommer in; förbaskat roligt och bilen går för J-la bra, säger han. Karlo tar vid och säger samma sak efter sitt pass. Gunilla kör och har VSC och är med bra i omstarten. Sedan kör Tyrone igen och Karlo avslutar. Här blir han vänd och vi förlorar de 4 varv som fattades upp till att bli 1:a istället för 2:a i FWD, men så är det på racebanan.

Nu ska vi ha dop på lördag den 4/7 av vårt första barnbarn, sedan går husbilen upp igen till Falkenberg och vi ska turista som brukligt på STCC där.

Väl mött på Kinne den 23/8 och vi i Team Gapet önskar alla andra en Glad sommar!

Vid pennan
/ Gunilla

Arkiv 2015